Cautati in site

Monday, March 15, 2010

Amenajarea spatiilor mici - garsoniera









Amenajarea unei garsoniere nu presupune, asa cum este perceptia generala, un spatiu mic si ingramadit, in care trebuie sa intre toate obiectele necesare, ci din contra, poate fi un interior luminos si aerisit daca il gandim tinand cont de nevoile fiecaruia.
Proiectarea acestei garsoniere a pornit de la o discutie atenta cu clientul, de la o analiza a spatiului de depozitare necesar si de la preferintele cromatice ale acestuia. Astfel, s-a optat pentru un design avand ca element central culoarea albastra si picturile pe pereti formate din litere, avand in vedere ca proprietarul este un tanar copywriter pentru o agentie de publicitate.
Spatiile de depozitare inchise din living sunt destinate CD-urilor, DVD-urilor, cartilor si altor obiecte necesare in aceasta zona, in timp ce un dressing lung si foarte incapator pe hol are dublu rol: dulap pentru haine si debara.
Bucataria este minimala, cuprinzand strictul necesar. Pentru a avea un spatiu unitar am pastrat aceleasi motive in ambele incaperi: culoarea albastra si picture pe perete. Dungile din living ofera un dinamism al incaperii, completate de draperii si accesorii precum covorul si aranjamentul asimetric al rafturilor.
Designul minimalist ofera o atmosfera aerisita si vesela in acelasi timp, oferind in acelasi timp un spatiu de socializare placut si spatios.

Pentru mai multe sfaturi in amenajarea spatiilor mici, accesati www.designerul-tau.ro, tel: 0725639650, mail: contact at designerul-tau.ro.

Friday, March 12, 2010

Amenajare vila

Designul acestui proiect s-a bazat foarte mult pe dorintele beneficiarilor de a avea o locuinta confortabila si primitoare, insa acelasi timp moderna si sofisticata. Amenajarea a pornit de la alegerea unei cromatici deschise, formata din tonuri neutre de pamant, in contrast cu pata de culoare rosie, prezenta in toata zona de zi( bucatarie, living, dining).

Delimitarea bucatariei, care este deschisa, se realizeaza printr-un bar minimalist, ce are rolul unui loc de luat masa minimal.
Livingul are ca element central peretele imbracat in piatra naturala, pe care este fixat televizorul si un corp de mobilier cu un design minimalist. Pentru a crea o atmosfera deosebita, am proiectat o iluminare discreta prin intermediul scafei si a spoturilor ce lumineaza piatra. Intregul spatiu este foarte aerisit si degajat, avand in acelasi timp spatii de depozitare atat pentru bucatarie si living, cat si pentru dining, unde exista o comoda pentru vesela necesara.
Dormitorul se evidentiaza prin scafa ce creeaza un ambient intim si prin tapetul elegant folosit, care impreuna cu fotoliul minimalist adauga o nota de eleganta intregului design. Dressingul are usile din sticla alba, lucioasa, pentru a da senzatia de spatiu, iar una dintre ele este imbracata intr-un autocolant inspirat din tapet.

Intreaga vila a fost amenajata intr-un spirit modern, cu un design minimalist, insa combinatia de materiale si culori o transforma intr-un spatiu maleabil, ce poate fi atat sofisticat si rece, cat si confortabil si cald.

Pentru a vedea mai multe proiecte si sfaturi in amenajarea locuintei accesati www.designerul-tau.ro, tel: 0725 639 650, mail: contact@designerul-tau.ro.






Le Noir. Design de interior. Altfel!

Infiintat in 2006, Liste Noire este un boutique de creatie ce penduleaza intre design de interior, scenografie si instalatie.

Pasionat de detalii, finisaje perfecte si povesti, duo-ul Liste Noire se declara obsedat de atmosfera, acel “ceva” impalpabil si greu de capturat care face ca un loc sa se impregneze subtil in mintea si sufletul consumatorului. Dincolo de obiecte scumpe si piese de mobilier semnate de designeri celebri, echipa Liste Noire este adepta unui look contemporan si proaspat rezultat din melanjul neasteptat de stiluri, din repunerea la loc de cinste a “vechiturilor” adunate din tirguri si anticariate, din folosirea materialelor naturale ce dau caldura oricarui interior.

Abordarea Liste Noire ignora trendurile si formulele prestabilite (ca si randarile in Autocad in care toate interioarele par croite pentru agenti Smiths), si presupune o imersiune in universul clientului – gusturi, nevoi, dorinte si istorie personala, urmata de o iesire la suprafata cu o poveste unica, mulata dupa masura si aspiratiile proprietarului (“spusa” in schite de mina, desenate in acuarela). Mult hand-made si idei ludice insotesc povestea spatiilor, chiar si a acelora ce par la prima vedere neapetisante din cauza unor factori neprietenosi: caracter underground, dimensiuni minuscule sau bugete infinitezimale.

Liste Noire ofera servicii de design in diverse forme: de la consiliere si propuneri (idei creative + schite) pina la punerea acestora in practica, cu toate obstructiile legate de limitarile tehnice ale constructorilor din Romania. Suntem deschise si proiectelor de dimensiuni mai mici – amenajari vitrine, desene pe pereti, crearea unor obiecte pentru un spatiu anume, amenajarea unei singure camere, etc.

www.listenoire.ro
contact: Maria Farcas 0743 380586